Ik heb werkelijk helemaal niks met voetbal – slechts Oranje op het EK en WK volg ik. Desalniettemin lees ik wel eens over voetballers, die mij interesseren; zo heb ik een tijdje terug met veel plezier Ik ben Zlatan gelezen. Met uitzondering van fragmenten van René van der Gijp die bij tijd en wijle bij De TV Draait Door zijn te zien, ken ik de beste man verder totaal niet. Na een fragment uit dit boek op mijn Kindle te hebben gelezen, werd ik toch erg nieuwsgierig naar de rest van het boek, vooral omdat er meteen al duidelijk werd, dat de grapjas van Voetbal International toch ook een hele andere kant heeft, en met name dat waren de meest interessante stukken om te lezen. Verder zitten er ook zat leuke anekdotes in over zijn korte carrière als prof-voetballer, die zelfs voor mij als niet-voetbal liefhebber leuk waren om te lezen.

Advertisements