Overal op de wereld spelen kinderen Superhelden.nl. Alleen de allerbeste spelers mogen door naar de geheime levels op het virtuele eiland Pala. Maar niemand weet dat het eiland echt bestaat. Niemand weet dat de allerbeste spelers worden ontvoerd en op Pala tegen hun wil worden opgeleid tot superspion. Afgestudeerde spionnen heten Superhelden en worden op internationale missies gestuurd. Alleen de mysterieuze leider Onno weet wat het einddoel is. Sinds haar vaders zelfmoord doet de veertienjarige Iris Goudhoorn niets anders dan gamen. Haar lievelingsgame is Superhelden.nl, waar ze de ene highscore na de andere haalt. Superhelden Alex en Fiber worden naar Nederland gestuurd om Iris te ontvoeren. Maar zelfs zij weten niet wat Onnos plannen met Iris zijn. Want Iris is uitzonderlijk getalenteerd, zelfs voor een Superheld.

Toegegeven, ik val niet binnen de doelgroep voor deze boeken. Desalniettemin lees ik af en toe nog graag een jeugdroman; zijn lekker makkelijk te lezen en je hoeft er niet al te veel bij na te denken. Dit was ook het geval voor deze twee boeken. Ze zitten stampvol actie, bijna ieder hoofdstuk eindigt in een cliff-hanger die tot gevolg heeft dat je verder wil blijven lezen. Een extra leuk gegeven uit het eerste boek, was dat het zich voor een deel in Utrecht afspeelde op een hoop, voor mij, herkenbare plekken.

Het tweede boek uit de trilogie gaat direct verder waar het eerste deel ophoudt en verduidelijkt één en anders uit het eerste boek. Al met al heb ik me prima vermaakt met deze boeken. Goed om te weten is dat het eerste deel, samen met nog een hele lading andere boeken, momenteel gratis te lezen is in de Vakantiebieb.

Het afsluitende boek van de trilogie moet eind oktober uitkomen. Ik ben benieuwd hoe het afloopt!

Advertisements