Nadat Forrest Gump per ongeluk een American Football sterspeler is geworden, wordt hij o.a. een held in de Vietnam oorlog, een tafeltennisspeler van formaat, een gemene worstelaar en een grote zakenman, terwijl hij zich ondertussen met de wijsheid van een kind verwondert over de krankzinnigheid in de wereld waarin hij leeft. Dit boek beschrijft zijn wonderlijke reis door drie decennia door het Amerikaanse culturele landschap.

Iedereen kent Forrest Gump wel van de film uit 1994. Niet iedereen weet dat de film is gebaseerd op een boek uit 1986, wat maar goed is ook. Het boek komt namelijk niet in de buurt van de kwaliteit van de film. Waar Forrest in de film als een naïeveling met laag IQ wordt neergezet, is hij in het boek een egoïstische idioot. Los daarvan is heeft de film ook nog enige vorm van geloofwaardigheid, iets waar in het boek niks van terugkomt. Zo gaat Forrest in het boek ook de ruimte in en sluit vriendschap met een Oerang-oetan.

Na de film verschillende keren gezien te hebben, had ik echt hoge verwachtingen van het boek, aangezien het boek vaak beter is dan de film. Iets wat in het geval van Forrest Gump absoluut niet zo is. Binnenkort de film maar weer eens kijken en dit boek gauw vergeten!

Advertisements