Gisteren was het dan eindelijk zover: Tijd voor vertrek. Mijn vlucht naar München vertrok al om 7:40, dus het was een bijzonder kort nachtje, met amper slaap. Eénmaal bij het vliegveld aangekomen mijn koffer ingecheckt. Deze was precies op de limiet van 23 kilo, geen grammetje meer, dus dat scheelde weer wat geld. Daarna zijn we nog even met zijn allen een kopje koffie gaan drinken en toen was het tijd voor afscheid. Na de controle was het maar 20 minuutjes wachten en toen vertrok ik. Ook nu weer een technisch probleem in de cockpit (een behoorlijk déjà vu naar twee weken geleden), maar nu vertrokken we wel. Geen lekker idee. De vlucht naar München verliep verder probleemloos. Ik had daar een overstap van 9½ uur, dus dat gaf mij mooi de kans om even de stad in de gaan en een beetje rond te lopen. Veel bijzonders heb ik niet gedaan: alleen een beetje bier drinken (je bent tenslotte in Duitsland, waar bier goedkoper is dan frisdrank) en mijn langverwachte McRib gegeten. Eén van de lekkerste broodjes van McDonald’s die helaas (of misschien maar goed ook) bijna nergens te krijgen is. Ook ben ik tijdens mijn wandeling nog een ontzettend mooi kerkje tegengekomen die ik tijdens mijn vorige bezoek aan München gemist heb.

Terug bij het vliegveld heb ik mijn stoel in het vliegtuig naar Ankara nog veranderd. Ik was aanvankelijk bij de vleugel neergezet, waar geen klap aan in omdat je geen donder ziet. Uiteindelijk zat ik op de achterste rij en had ik de hele rij voor mezelf. Winning om Charlie Sheen maar eens te citeren. Op het vliegveld nog wat gratis espresso genomen (bedankt Lufthansa) om de rest van de dag door te komen en een beetje zitten internetten. Daarna maar door de paspoortcontrole en weer het vliegtuig in. Na een goede anderhalf uur vliegen, vlogen we langs Istanbul, echt een ongelooflijk gaaf gezicht. Dan pas zie je hoe groot die stad is. Ik heb nog gepoogd een foto te maken, maar die zijn helaas allemaal mislukt.

Een half uurtje later gingen we al landen voor Ankara. Ik had een uur ingeplant voor de douane en de bagage, maar het vliegveld van Ankara bleek gelukkig een stuk kleiner te zijn, dan het vliegveld van Istanbul. Met 5 minuten was ik al langs de douane en een minuut of tien later liep ik al met mijn bagage Turkije binnen. Perfect! Vervolgens wat contant geld opgenomen en een taxi naar het centrum genomen. Je merkt meteen dat je in Turkije zit aan de rijstijl, 150 km/h op een stuk waas 90 is toegestaan. Zo ben je wel lekker snel op de plaats van bestemming. In het hotel aangekomen heb ik nog even met het thuisfront gechat, even gedoucht en toen lekker naar bed. Uiteindelijk was ik te laat wakker voor het ontbijt, maar dat was gelukkig geen probleem. Speciaal voor mij was er nog een heel bord ontbijt klaargemaakt. Ik kan je zeggen dat je je knap opgelaten voelt als je daar in je eentje zit. Daarna mijn tas weer opnieuw ingepakt, op weg naar het appartement waar ik tijdens mijn verblijf een kamer huur. Het kostte de taxi-chauffeur nog de nodige moeite om uit te vogelen waar het was, maar uiteindelijk ben ik toch netjes op de plaats van bestemming aangekomen. Het is verder een nette kamer, waar alles staat wat ik nodig heb: een bed, een bureau, 2 kasten, een bureaustoel en nog een comfortabele stoel. Helemaal niks mis mee. Wat ook erg fijn is, is dat het maar 5 minuutjes lopen is naar de shuttle-bus die naar de universiteit gaat.Dat is ook wel erg fijn. Inmiddels ben ik helemaal uitgepakt en nu gaat mijn Turkse avontuur dan echt beginnen. Morgen is het gelijk al zover op de universiteit. Ik kijk er echt ontzettend naar uit!

http://www.flickr.com/apps/slideshow/show.swf?v=124984
Klik op een foto voor een vergroting en meer informatie

Advertisements