Er is alweer een geruime tijd verstreken sinds mijn laatste update. Er is sinds die tijd een hoop gebeurd. In ben ik naar Malmö geweest met mijn broer. In de eerste plaats voor de concerten van Robbie Williams in Kopenhagen, maar ook om een beetje vakantie te vieren.

We hebben best nog een hoop gedaan, een dag “Öresund Rundt”, waarmee je met het openbaar vervoer de Sont rond kunt reizen en onbeperkt stoppen. Wij hebben het gehouden bij een, heel korte, stop in Lund, Helsingborg, Helsingør en een korte stop in Kopenhagen. Een aanrader om eens te doen! Verder hebben we het rustig aan gedaan en het bij een middag Malmö en de concerten gehouden.

‘s-Maandags kreeg ik al bericht dat ik mijn paspoort kon ophalen bij het postagentschap in Malmö. Dit moest voor 1 augustus gebeuren, dus ik had geluk net op dat moment in de buurt te zijn. Uiteraard heb ik mijn paspoort meteen dinsdags opgehaald en tot mijn grote blijdschap bleek er een visum in te zitten: weer een zorg minder! De dag erna zijn we weer terug naar Uppsala gegaan, met een auto vol spullen die ik niet achter wilde laten voor tijdens de onderverhuur van mijn appartement.

En kleine 2 weken later zijn we nogmaals afgezakt naar het zuiden; ditmaal met het hele gezin. Ook nu hebben we weer rondgereisd in Skåne en hebben we onder anderen Ystad, bekend uit Wallander, bezocht. Aan het eind van de week nog even mijn appartement goed schoongemaakt, zodat mijn huurder er met goed fatsoen in kon trekken. Afgelopen zondag ben ik daarom nog één laatste keer naar Malmö geweest voor de sleuteloverdracht. Helaas ging dit niet zonder slag of stoot, aangezien het vliegtuig waarmee ik zou gaan kapot ging en ik drie uur op de volgende vlucht moest wachten. Hierdoor bleef er te weinig tijd over om mijn terugvlucht te halen en was ik genoodzaakt vanaf Kopenhagen terug te gaan. Kan gebeuren, maar enige hulp van de SAS had wel aardig geweest.

Voor wat betreft woonruimte in Ankara: Dat is ook niet vlekkeloos verlopen. Ik had een kamer gevonden, maar de verhuurder mailde onlangs plots dat er nog meer gegadigden waren en dus kwam alles op losse schroeven te staan. Uiteindelijk heb ik een andere kamer gevonden tegen een veel lagere huur in dezelfde wijk, dus in dat opzicht ben ik alleen maar blij.

Sluit ik af met een kleine selectie foto’s van de afgelopen weken. Nu nog maar twee weken te gaan tot mijn Turkse avontuur begint!

http://www.flickr.com/apps/slideshow/show.swf?v=124984
Klik op de foto’s voor een vergroting en meer informatie.

Advertisements