Vandaag ben ik, na een eerdere mislukte poging vanwege ontbrekende documenten, weer naar de Turkse ambassade geweest voor mijn studievisum. Mooi kunnen combineren met een middagje Stockholm, niet verkeerd met het prachtige weer dat we vandaag hadden (zo om en nabij 30 graden, Zweden is heus niet altijd koud!).

De planning was om rond 14 uur bij de ambassade te zijn (de consulaire afdeling was tussen 14 en 15 geopend, dus goede planning was geboden), maar we waren helaas iets verkeerd gelopen. Ik dacht toen de hulp van Google Maps in te schakelen, iets wat normaal gesproken ook voor wandelroutes geen probleem is. Helaas dacht Google hier uitgerekend vandaag anders over en dacht behulpzaam te zijn door een veerpont-verbinding in de wandelroute te verwerken; op zich niet zo erg, ware het niet dat de oversteek van slechts een paar minuten ruim € 5,- moest kosten. Weer helemaal teruggelopen waar we vandaan kwamen en uiteindelijk met een gigantische omweg toch nog redelijk op tijd bij de ambassade.

Bij de ambassade liep alles dit keer van een leien dakje: ik werd snel en vriendelijk geholpen, alle documenten klopte, helemaal top dus. Ik kon tot betaling overgaan: “Helaas, je kunt niet met kaart betalen. Aan de overkant zit een pinautomaat, het is maar een klein stukje lopen”. Weer terug naar buiten dus om deze pinautomaat te zoeken. Deze bleek helaas onvindbaar. Na ongeveer 10 minuten zonder succes gezocht te hebben, had ik nog maar een klein kwartier tot sluitingstijd. Uiteindelijk ben ik maar uit pure frustratie een winkel ingegaan en heb aldaar een blikje drinken gekocht en het benodigde bedrag bij-gepint. Vervolgens bijna terug gerent naar de ambassade en uiteindelijk klokslag 15 uur is mijn visum-aanvraag, letterlijk op de valreep, in behandeling genomen. Nu hopen dat alles goed gaat en mijn volgende bezoek aan de ambassade slechts is om mijn paspoort weer op te halen, dan kan ik ook eindelijk de vlucht boeken.

Advertisements